’Geef Van Bronckhorst de tijd’

Deel via social media:

Bronvermelding
Foto Pro Shots
Redacteur
Ron Jans (l.) vindt dat zijn collega Giovanni van Bronckhorst goed omgaat met de druk.
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

Ron Jans rekent erop dat het zich zal uitbetalen, wanneer Giovanni van Bronckhorst - ondanks de huidige negatieve reeks met Feyenoord - van alle kanten gesteund blijft.

"Ik zie wat dat betreft gelijkenissen met Phillip Cocu in zijn eerste jaar als hoofdtrainer bij PSV’’, zegt de coach van PEC Zwolle. Cocu maakte in zijn eerste seizoen als hoofdtrainer een dramatisch eerste half jaar door. Tussen half oktober 2013 en begin februari 2014 werden liefst tien van zeventien officiële duels verloren (drie keer gelijk, vier keer winst). Een jaar later stond heel Eindhoven op zijn kop omdat de 22e landstitel was binnengehaald.

Jans voorspelt Feyenoord niet op voorhand eenzelfde toekomst, maar wil wel aangeven dat het goed is om beloftevolle jonge coaches (Van Bronckhorst stond na vijftien speelronden met Ajax bovenaan) en clubjongens te beschermen. "Gun Giovanni van Bronckhorst de tijd, blijf rustig en dan komt het allemaal wel goed met Feyenoord. Al hoop ik pas vanaf volgende week. Of het een goed moment is om Feyenoord te treffen, dat weet ik niet. Voor beide ploegen - en dat geldt voor Feyenoord nog meer dan voor ons - gaat het erom om dingen om te buigen. Dat moment komt een keer en dat gaat zondag voor één van beide ploegen aanbreken. Gelijk wordt het niet."

Als trainer kijkt Jans met andere ogen naar de inzinking bij de Rotterdammers. „Ik vind de ontwikkeling die dan plaatsvindt heel interessant. Hoe gaat de staf en hoe gaat Van Bronckhorst daar mee om? Die blijft mooi rustig", vindt Jans dat de jonge coach er onder de enorme druk van een topclub goed mee omgaat. „Verder vind ik het als buitenstaander beter me met PEC Zwolle te bemoeien. Er zijn al zo veel mensen met een mening over Feyenoord.’’

Voor Jans is Feyenoord één van de weinige clubs in Nederland die buiten Zwolle nog speciale aantrekkingskracht op hem heeft. Op een vraag van een verslaggever of hij ooit nog wel eens in Rotterdam zou willen trainen, antwoordt hij na heel lang nadenken met ‘ja’. "Maar dan is het de vraag of ik zelf denk dat het ooit nog gebeurt’’, zegt de coach. "Nee, denk ik dan.’’

Deel via social media:

Meer over