Assen wil Formule 1 Grand Prix van Nederland

Deel via social media:

Bronvermelding
Red Bull
Redacteur
Max Verstappen geeft een demo in Assen.
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

Het TT Circuit in Assen wil graag een nieuwe Formule 1 Grand Prix van Nederland organiseren, naast de jaarlijkse MotoGP-wedstrijd.

"De vraag is ons al gesteld of er een Formule 1 Grand Prix in Assen gehouden zou kunnen worden", vertelt TT-voorzitter Arjan Bos, tijdens de persconferentie waarin de MotoGP-contractverlenging tot en met 2026 officieel werd gemaakt. Hierdoor kan het complex verbeterd worden.

Bos: "Ik zeg: als een F1 GP van Nederland mogelijk is en er genoeg geld is om die te organiseren, dan zijn we daar als circuit in geïnteresseerd. Daarvoor kunnen we overigens nog wel wat jaren wachten."

De TT-voorzitter voegt daar ook aan toe dat de locatie in de huidige vorm nog niet geschikt voor de Formule 1 - zo is de baan daarvoor nu nog te smal. "Er moet dan dus nog wel meer aan het circuit veranderen."

Zandvoort

In Zandvoort wordt ook gesproken over de wens om weer een Grand Prix van Nederland te organiseren. Dat gebeurde voor het laatst in 1985 op het circuit in de Noord-Hollandse duinen.

Ook vanuit de politiek is steun ontstaan voor een nieuwe GP in eigen land. VVD-kamerlid Rudger Heerma wil dat minister Schippers van Sport zich daarvoor gaat inspannen.

Deel via social media: