Coronel: 'Verstappen zit in slipstream Vettel'

Deel via social media:

Bronvermelding
Frits van Eldik
Redacteur
Verstappen met Vettel en Hamilton.
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

Max Verstappen kan dankzij de Ferrari-motor in zijn Toro Rosso extra profiteren van de vooruitgang bij het fabrieksteam, meent Tom Coronel.

"Vorig jaar had Max het lastig de eerste vijf races van het jaar, door de zwakke Renault-motor. Dit jaar moet hij juist in het begin toeslaan", zegt Tom Coronel tegen Telesport. "Max heeft nu een goede auto en is zeer gefocust. Hij moet wel kunnen profiteren van de fouten die anderen maken terwijl ze nog worstelen."

De WTCC-coureur ziet bovendien kansen voor de 18-jarige Formule 1-coureur vanwege de link met Ferrari, dat dit jaar weer de motoren aan zijn team Toro Rosso levert. "Dankzij Red Bull is er genoeg geld en toewijding bij het team, en dankzij die Ferrari-motor krijgt iedereen extra vleugels. Omdat het fabrieksteam van Ferrari waarschijnlijk een stap vooruit heeft gemaakt richting Mercedes, kan Toro Rosso daarvan ook profiteren. Ze rijden weliswaar met de Ferrari-motor van 2015, maar werken wel met de expertise en kunde van dat Italiaanse merk. Dan zit Max in de slipstream van Sebastian Vettel om naar het podium te stormen."

Schrijf je nu in voor Telesport GPPro, het leukste en meest uitdagende Formule 1-spel van Nederland.

Deel via social media:

Meer over