Tom Coronel over de GP van Australië

'Wees blij dat Max een echt mens is'

Deel via social media:

Bronvermelding
Hollandse Hoogte
Redacteur
De start van de GP van Australië.
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

Max Verstappen was 'lekker eerlijk' in zijn klachten richting Toro Rosso en Mercedes won de Grand Prix van Australië op strategie, zegt Tom Coronel.

"Je zag de boosheid in Max' rijstijl", analyseert Coronel. "Hij was nog agressiever dan normaal en maakte daardoor foutjes. En het team zei dat hij Sainz mocht inhalen, maar dan moet het je wel lukken. Dat heet racen!"

Verstappen eindigde de eerste Formule 1-race van 2016 als tiende en beklaagde zich over het feit dat hij rondenlang niet voorbij teamgenoot Carlos Sainz Jr. kwam. Coronel: "Max spuwde vuur als een draakje. Hij mag dat, want hij is jong en wil scoren. Gelukkig is hij zo lekker eerlijk en geen commerciële prater - dat laat zien dat 'ie een echt mens is."

Teamfout

De Nederlandse routinieer verbaast zich wel over het feit dat Toro Rosso bij Verstappens tweede pitstop niet voor hem klaarstond. "Ook al is de radiocommunicatie beperkt, dan laat je toch iemand opletten? Ik heb zelf met teambaas Franz Tost gewerkt en ken hem behoorlijk goed: hij wil niet naar elkaar wijzen, maar dit geanalyseerd hebben en dan vooruit kijken."

De race werd na negentien ronden tijdelijk stilgelegd naar aanleiding van een zware crash van Fernando Alonso. De coureurs parkeerden hun auto's in de pitstraat en stapten even uit. "Max zat toen goed in zijn vel, hij oogde ontspannen en zijn haren waren niet nat door zweet", zegt Coronel. "Dat geeft aan dat het helemaal goedkomt met hem. Hij is gedreven en snel. Zijn emoties in balans houden komt vanzelf, dat is een stukje ervaring."

Mercedes

De wedstrijd werd gewonnen door Nico Rosberg, vóór Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton en de Ferrari van Sebastian Vettel. "Mercedes heeft gewonnen door een betere strategie, niet omdat ze een tandje bij hebben gezet. Hamilton was echt wel lichtelijk in paniek na zijn slechte start. Vettel trok in de openingsfase een gat maar verloor die voorsprong na het ongeluk van Alonso. Vervolgens kon Mercedes toeslaan", besluit Coronel, die afgelopen weekend zelf voor het eerst zijn auto voor het nieuwe WTCC-seizoen testte in Italië.

Schrijf je nu in voor Telesport GPPro, het leukste en meest uitdagende Formule 1-spel van Nederland.

GRAND PRIX

Bekijk ook de uitslagen van de Grand Prix en de tussenstand om de wereldtitel in Formule 1.

Deel via social media:

Meer over