Stacey des duivels op de duivel

Deel via social media:

Bronvermelding
EPA
Redacteur
Hans Stacey.
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

Normaal rijdt Hans Stacey als een duivel, maar de MAN-trucker wordt dusdanig door pech achtervolgd dat hij vermoedt dat er een duivel in zijn vrachtwagen zit. “Ik denk ergens rechts achterin. Als ik hem tegen kom, dan krijgt ie van mij een rechtse directe op zijn kanis”, gromde de Brabander die met hoge verwachtingen aan de Dakar begon. Lekke banden en in de negende etappe een afgebroken demper (rechts achter!) die in de band had gevreten, kostte een driekwartier durende reparatie in de verzengende hitte die de rally teistert.

 “Het klassement kunnen we nu wel vergeten”, meende de Dakar 2007-winnaar die vorige week twee dagzeges scoorde. “Een hele domper. En je kunt niemand de schuld aan die situatie geven. Domme pech”, zei Stacey’s Belgische monteur Jan van der Vaet die vorige week een luchtslang tegen zijn hoofd kreeg en even buiten westen raakte.

Teameigenaar/rijder Peter Versluis die na de rustdag als leider in het klassement van start ging, kende ook bandenproblemen. Hij zakte naar de vierde plaats algemeen, maar de afstand tot de nummers twee en drie zijn te overzien, resp. 17 en 2 ½ minuten. “Daarom moet ik zorgen bij te blijven. Er zijn nog kansen voor het podium”, aldus Versluis.

Deel via social media:

Meer over