De Rooy na rijp beraad toch naar Dakar-rally

Deel via social media:

Bronvermelding
TLG
Redacteur
Gerard de Rooy.
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

Gerard de Rooy heeft na rijp beraad besloten toch aan de Dakar-rally door Zuid-Amerika mee te doen en niet te kiezen voor de Africa Eco Race die in dezelfde periode (januari 2016) in het westelijk deel van het Afrikaanse continent plaatsheeft.

De Rooy die de Dakar-rally in 2012 won en in 2014 tweede werd, heeft lang getwijfeld om aan de monsterrit door Argentinië en Bolivia mee te doen nadat gastland Peru afhaakte uit vrees voor de gevolgen van de komst van El Niño. Dat betekende dat veel zandetappes moesten worden geschrapt door organisator ASO. “Om dan in Argentinië over vijf molshopen te rijden en op zandpaden als een treintje achter elkaar aan te rijden, heb ik geen zin”, verklaarde De Rooy toen de afgelasting van Peru bekend werd.

Intussen hebben verhelderende gesprekken met de ASO en wedstrijdleider Marc Coma hem van mening doen veranderen, waarbij ook commerciële redenen meespeelden. Het Team Iveco Petronas De Rooy kreeg van enkele sponsors te horen dat die alleen in Dakar-deelname waren geïnteresseerd en niet in de publicitair minder aantrekkelijke Afrika Eco Race door Marokko en Mauretanië.

Het team van De Rooy komt met drie vrachtwagens aan de start in Buenos Aires. Gerard rijdt met een nieuwe navigator. De Spanjaard Moi Torrallardona die al eerder voor het team uitkwam, vervangt de  Belg Jurgen Damen die in een Egyptische rally verongelukte. De Tsjech Ales Loprais en Brabander Ton van Genugten besturen de andere trucks. Als voorbereiding op ‘Le Dakar’ wordt begin oktober aan de OiLibya Rally van Marokko meegedaan.

Deel via social media:

Meer over