Publiek kiest voor Sjinkie Knegt

Deel via social media:

Bronvermelding
De Telegraaf
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

Sjinkie Knegt is de eerste winnaar van de Telesport Publieksprijs. Liefst 50% van de ruim 7000 stemmen vielen op de Europese titel die de 25-jarige shorttracker in Dordrecht zou veroveren.

Knegt: "Dit is fantastisch. Het betekent dat het publiek bezig is om het shorttrack in de armen te sluiten. Dat er zoveel mensen op mij hebben gestemd, geeft aan dat het EK ze heeft geraakt. Ik voel me zeer vereerd.”

De jonge Fries wint met deze maandprijs een door reisorganisatie Corendon aangeboden en geheel verzorgde vakantie voor twee personen naar Turkije. Die mag hij geven aan iemand die iets speciaal voor zijn carrière heeft betekend, maar hij kan het bijvoorbeeld ook aanwenden voor ondersteuning van zijn trainingsprogramma.

Knegt: "Dit is te gek. Ik ga rustig nadenken wat ik met deze vakantie ga doen. Neem maar van mij aan dat het helemaal goed gaat komen.” Na de populaire shorttracker scoorde rolstoeltennisster Jiske Griffioen, winnares van het enkelspel bij de Australian Open, 28% van de via telesport.nl uitgebracht stemmen. De schaatstoppers Ireen Wüst en Sven Kramer zagen hun Europese allroundtitels beloond met de voorkeur van 11% van de 7000 deelnemers

.De kandidaten voor de maandelijkse Telesport Publieksprijs worden gekozen uit de Telesport Index, die volgende week weer op deze pagina gepubliceerd wordt. Daarin wordt iedere internationale prestatie met punten beloond. De criteria hiervoor zijn samengesteld door tien voormalige winnaars van de Jaap Eden, de trofee die verbonden is aan de titel van Sportman, Sportvrouw en Gehandicapte Sporter van het Jaar.

Om zo vooral de gunfactor uit te bannen en iemand puur op de prestaties te beoordelen. Dan nog is de ene aansprekende prestatie de andere niet. Daarom is besloten om, gekoppeld aan de Telesport Index, de Publieksprijs te introduceren. Aan het einde van 2015 wordt via telesport.nl uit de twaalf maandelijkse versies de winnaar van de Publieksprijs 2015 gekozen. Deze atleet ontvangt dan een extra luxueuze vakantie voor 2 personen buiten Europa.

Deel via social media: