Verkeerde shirt Depay was eigen blunder

Deel via social media:

Bronvermelding
SCS / Sander Chamid
Redacteur
Memphis Depay met het Oranje shirt van Nederland- IJsland in de wedstrijd tegen Tsjechië
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

Memphis Depay heeft door zijn eigen schuld in het verkeerde shirt gespeeld tegen Tsjechie en niet omdat de materiaalman van het Nederlands elftal een verkeerd shirt voor hem zou hebben gedrukt.

Memphis liep rond met de vlaggetjes van Nederland en IJsland op zijn oranje shirt. Al zijn collega's hadden wél het goede shirt aan. Voor elke speler lagen in de kleedkamer, zoals altijd, twee nieuwe shirts klaar.

Waarom Memphis die shirts niet heeft gepakt en uit zijn eigen tas het shirt van ruim een maand geleden heeft gepakt, is onverklaarbaar. Welke focus, zo is er intern afgevraagd, heeft hij in de aanloop naar de cruciale interland van Oranje gehad?

Binnen het Nederlands elftal is al lange tijd een discussie gaande over de 'Playstation-generatie', die meer met andere zaken bezig zou zijn. Ook in het buitenland is de blunder van de jonge Oranje-international opgevallen. Buitenlandse media drukten de foto van Memphis, die het ook al aan de stok had met vice-aanvoerder Robin van Persie, in het verkeerde shirt af.

Deel via social media:

Meer over