Blind: 'Ik heb Cocu al drie keer gebeld'

Deel via social media:

Bronvermelding
ANP
Redacteur
Danny Blind treurt na op de Oranje-bank in Konya.
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

Danny Blind heeft naar eigen zeggen wél geprobeerd om contact te leggen met Phillip Cocu. De PSV-trainer stelde eerder deze week dat de bondscoach hem - in tegenstelling tot Ajax-coach Frank de Boer - niet heeft geraadpleegd.

"Ik heb hem al drie keer proberen te bellen, maar er werd niet opgenomen. Wellicht sta ik niet in zijn adresboek en nam hij daarom niet op", aldus Blind tegenover de NOS.

Cocu

De Boer bekende onlangs dat hij geregeld contact heeft met Blind om te praten over spelers van Ajax. De trainers van PSV en Feyenoord reageerden verbaasd op dat verhaal. Volgens Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst belt de bondscoach niet met hen.

"Ik heb geen contact met de bondscoach", zei Cocu vrijdag tijdens ietwat geïrriteerd. Van Bronkchorst stelde: "Na de eerste voorselectie hebben we gepraat. Dat was ook de laatste keer. Hij kan mij altijd bellen als hij over spelers wil praten, maar hij bepaalt zelf wanneer hij dat doet, dat is niet aan mij."

Ajax hofleverancier

Ajax is op dit moment hofleverancier van Oranje. Vijf Amsterdamse spelers melden zich maandag in Noordwijk: Jasper Cillessen, Jaïro Riedewald, Kenny Tete, Anwar El Ghazi en Riechedly Bazoer. Namens PSV zijn Jeroen Zoet en Jeffrey Bruma opgeroepen. Feyenoord levert Terence Kongolo en Eljero Elia.

EK-KWALIFICATIE

Bekijk ook de uitslagen, karakteristieken en standen in de EK-kwalificatie

Deel via social media:

Meer over