Daley Blind: 'Het is tien voor twaalf'

Deel via social media:

Redacteur
Davy Klaassen en Daley Blind op de training van het Nederlands elftal dat traint ter voorbereiding van de EK-kwalificatiewedstri
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

„We weten allemaal wat ons te doen staat”, beseft Daley Blind aan de vooravond van de EK-kwalificatieduels tegen IJsland en Estland. „Dat merkte ik al toen we ons verzamelden in Noordwijk. Iedereen oogt zo gedreven. Er werd direct gepraat over het belang van deze wedstrijden. Het moet nu echt gebeuren. Dat moeten we ons realiseren. Het is tien voor twaalf.”

 

Oranje heeft wat goed te maken, na de smadelijke 2-0 nederlaag in Reykjavik en het zwaarbevochten gelijkspel (1-1) in eigen huis tegen de Turken. Blind: „Twee keer winnen, simpeler kan de opdracht toch niet zijn? Nu is het aan ons om het te laten zien. Die gedrevenheid was er eerst ook wel, want als team wil je altijd goede resultaten neerzetten. Maar het liep niet zoals we wilden, dat mag duidelijk zijn.”

En dus krijgen Blind & co de komende dagen de allerlaatste kans om de dramatische start in deze EK-kwalificatiecyclus recht te zetten. Alleen bij een overtuigende zege op de koploper zal het Nederlands elftal vol overtuiging en zelfvertrouwen in het vliegtuig stappen richting Turkije, voor het treffen van zondag.

„IJsland heeft een paar goede individuele spelers. Ze staan niet voor niets bovenaan”, aldus Blind, die op zijn hoede is voor de opponent van morgenavond in de Amsterdam ArenA. „Als ze compact spelen, kunnen ze het elke tegenstander lastig maken. Op papier zijn we sterker, maar dat was voorafgaand aan deze poule ook het geval. Dat zegt dus niet alles.”

Deel via social media:

Meer over