Canada vreest Nederlandse voorhoede

Deel via social media:

Bronvermelding
ANP
Redacteur
De Oranje-aanvalsters Manon Melis en Vivianne Miedema (rechts).
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

De Canadese bondscoach John Herdman vreest aan de vooravond van het duel tegen Nederland vooral de Oranjevoorhoede. "Daar zit ongelofelijk veel talent in. Dat is er dit toernooi misschien nog niet helemaal uitgekomen, maar wij blijven zeer op onze hoede voor de Nederlandse aanvallers.”

Manon Melis, Vivianne Miedema en Lieke Martens staan bij Herdman met rode letters in zijn aantekenboek. "Het gaat een uitdaging worden voor onze verdedigsters om hen tegen te houden.”

Herdman denkt uiteindelijk dat de ervaring van Canada op vijf eerdere WK’s de doorslag zal geven. ,,Ervaring is goud. Voor de Nederlanders is elke dag nieuw. Het WK is voor hen een groot avontuur. Aan het begin van mijn carrière leerde ik dat je eerst toernooien moet leren spelen om toernooien te leren winnen. Wij zijn wat dat betreft veel verder dan de Nederlanders.”

Overigens is Herdman niet doof voor het feit dat Canada nog niet het beste spel vertoonde in de duels tegen China en Nieuw-Zeeland. Herdman: ,,Ook wij moeten nog steeds beter worden. We luisteren naar de kritiek van het publiek. Onze volgers willen flair en passie. Dat hebben wij nog niet getoond, zoals wij zelf ook willen. We werken er hard aan.”

Deel via social media:

Meer over