Cruijff: 'Figo als steun van Van Praag'

Deel via social media:

Bronvermelding
ANP
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

Johan Cruijff hoopt dat Figo Michael van Praag gaat ondersteunen in de strijd om het presidentschap van de FIFA. Dat zegt hij in zijn exclusieve column voor De Telegraaf/Telesport.

"Ik hoop dat de Europese kandidaten voor de verkiezing hun verstand gebruiken en samen op gaan trekken. Ik vind Luis Figo een uitstekende kandidaat, maar hij heeft in deze fase van zijn bestuurscarrière nog hulp nodig. Het zou daarom goed zijn als Figo nu Van Praag gaat ondersteunen. Mocht Michael gekozen worden, dan loopt Figo vier jaar met hem mee, om daarna het stokje over te nemen."

Dan mijn rol. Ik kijk vanaf de zijkant toe en dat bevalt me prima. Mocht Van Praag om mijn steun vragen, dan krijgt hij die. Ik ken hem inmiddels vijftig jaar en nog altijd zijn we goede vrienden. Hij is iemand van wie je op aan kan. Dus voor zo iemand sta ik altijd klaar. Voor al dat reizen en trekken moet hij mij niet hebben, maar als ik moet ondersteunen zoals ik tijdens het bidproces voor het WK 2018 heb gedaan dan is dat geen enkel probleem."

Lees de volledige column van Johan Cruijff in de Premium-editie van De Telegraaf.

Deel via social media: