United krijgt huiswerk van Van Gaal

Deel via social media:

Bronvermelding
Hans van Tilburg
Redacteur
Kevin Strootman
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

Manchester United wil in samenspraak met zijn nieuwe hoofdtrainer Louis van Gaal naast de al eerder begeerde Mats Hummels ook Bastian Schweinsteiger, Kevin Strootman en de Oekraïense international Jevgen Konoplyanka binnenhalen. Het kwartet kost samen een slordige 100 miljoen euro.

De bondscoach heeft zijn focus op Oranje, maar tijdens de besprekingen met Manchester United heeft hij de Britse club wel huiswerk meegegeven voor de periode dat hij in Brazilië verblijft. Van Gaal wil in juli, als hij begint aan zijn klus van drie jaar bij de net onttroonde Engelse kampioen, het elftal flink versterkt hebben.

Konoplyanka is de linksbuiten van Djnepr in Oekraïne en was een van de belangrijkste spelers tijdens het EK 2012. Hij stond in de basis van alle duels en bereidde de eerste goal van Andrei Shevchenko voor tijdens het EK. Konoplyanka is 24 jaar en was in januari al rond met Liverpool, maar de club bereikte geen akkoord met zijn werkgever Dnjepr. Volgens trainer Juande Ramos is Konoplyanka ’een vermogen’ waard.

Schweinsteiger (29) moet de sterke man op het middenveld van United worden. Hij heeft nog een contract voor twee seizoenen bij Bayern. Voor Strootman komen pas in het najaar kansen om weer te spelen. Toch wil United nu al ruimte voor de Nederlander maken. Borussia Dortmund heeft in de afgelopen weken de hakken in het zand gezet ten aanzien van centrale verdediger Hummels. De club wil hem niet kwijt, maar zal een besluit moeten nemen als United met een megabod op de Duitse international komt.

Voor ManUnited wordt het een zware opgave om alle gewenste spelers vast te leggen. Spelers van internationaal niveau wíllen hebben en ze ook krijgen zijn twee verschillende zaken als een club als Manchester United geen Europees voetbal speelt.

Deel via social media: