Robben: 'ManU geen optie'

Deel via social media:

Bronvermelding
Hans van Tilburg
Redacteur
Arjen Robben traint met Oranje onder het toeziend oog van bondscoach Louis van Gaal.
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

De goede band tussen Louis van Gaal en Arjen Robben zorgt ervoor dat er in de Duitse en Engelse media druk wordt gespeculeerd over een transfer van Robben naar Van Gaals nieuwe club Manchester United. „Dat is geen optie”, zegt de aanvaller van Oranje in het trainingskamp in het Portugese Lagos resoluut. „Ik blijf bij Bayern München. Klaar. Punt.”

Zelfs als de clubs een akkoord zouden bereiken over een transfersom, is een overstap voor de Bedumer onbespreekbaar. „Overigens kan ik me ook niet voorstellen dat Bayern me kwijt wil. Ik heb net mijn contract verlengd en we zijn blij met elkaar”, aldus de reserveaanvoerder.

„Kijk, het is heel anders als je niet helemaal happy bent. Dan zou ik er zeker open voor staan, omdat ik met Van Gaal een fantastische periode bij FC Bayern had en weet wat ik aan hem heb. Hij is heel belangrijk voor mijn carrière. Maar goed, het feit is nu dat ik bij een club zit waar mijn gezin en ik het fantastisch naar ons zin hebben.”

„Van Gaal en Guardiola zijn de beste trainers met wie ik heb gewerkt. Dus ja, ik voel me goed en blijf zitten waar ik zit. De kans is nul procent dat ik de overstap maak”, aldus Robben, die denkt dat Van Gaal zal slagen in Engeland. „Ik denk dat Manchester United een gouden zet heeft gedaan.” In Lagos deed Daryl Janmaat gisteren voor het eerst weer met de groepstraining mee.

Doe mee aan de grootste Oranjepoule van Nederland en maak kans op prachtige prijzen, zoals een oranje scooter.

Deel via social media: