Open ManUtd-sollicitatie Meulensteen

Deel via social media:

Bronvermelding
AFP
Redacteur
Fulham-trainer Rene Meulensteen.
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

Rene Meulensteen zou onder Louis van Gaal dolgraag terugkeren bij Manchester United. De manager die dit seizoen werd aangesteld én ontslagen bij het inmiddels gedegradeerde Fulham was lange tijd de rechterhand van Sir Alex Ferguson op Old Trafford.

"Als ik de kans krijg om met Louis van Gaal bij United te werken, zou ik daar geen nee tegen zeggen", aldus Meulensteen. "Als Van Gaal denkt: Rene is van toegevoegde waarde, dan zou ik zeker gaan luisteren."

Juiste man

Meulensteen kent de club door en door en denkt dat Van Gaal de juiste man is voor The Red Devils.

"Ik snap wel dat United aan hem denkt. Louis is heel ervaren en heeft een succesvolle voetbalfilosofie, dat heeft hij bij Ajax, Barcelona en Bayern München wel bewezen. Ik zie geen reden waarom het bij Man United niet zou kunnen werken. Belangrijk is wel dat de trainer die komt de historie en cultuur van de club respecteert."

Moyes

Meulensteun vertrok begin dit seizoen bij United nadat David Moyes was aangesteld als trainer. De Nederlander had het idee dat de Schot niet op hem zat te wachten. "Ik ben dus niet weg gegaan, omdat ik klaar was met de club. Totaal niet. 

Meulensteen was van 2001 tot en met 2013 actief bij Manchester United als jeugd- en assistenttrainer. Tussendoor was hij een jaar hoofdtrainer bij het Deense Brøndby IF.

Deel via social media: