Ulissi wint eerste bergrit Tour de Suisse

Kelderman en Oomen doen goede zaken

Deel via social media:

Bronvermelding
@TeamSunweb
Redacteur
Sam Oomen (groene trui) en Wilco Kelderman (rechts) doen mee om de podiumplaatsen.
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

Diego Ulissi heeft woensdag de vijfde etappe van de Ronde van Zwiterserland gewonnen. De Italiaan was in de eerste bergrit de beste in een sprint van een elitegroepje.

De Spanjaard Mikel Landa ging tot 200 meter voor de aan de leiding, maar de Movistar-renner werd in het zicht van de haven teruggepakt. Ulissi ging vervolgens direct de sprint aan en won afgetekend. Hij hield Enric Mas van QuickStep-Floors simpel achter zich.

Achter de Spanjaard finishten drie Nederlanders: Tom-Jelte Slagter bleef Wilco Kelderman en Bauke Mollema nipt voor. Sam Oomen werd negende, Steven Kruijswijk elfde.

Bronvermelding
Getty Images
Redacteur
Diego Ulissi op archiefbeeld.

Richie Porte finishte als achtste en nam de leiding over van zijn BMC-teamgenoot Stefan Küng, die op de slotklim moest lossen. Kelderman en Oomen klommen naar plek twee en drie. Het verschil met Porte is twintig seconden.

De vijfde etappe leidde het peloton over 155 kilometer van Gstaad naar Leukerbad. De finish lag op een klim van de eerste categorie. Onderweg moesten ook nog een col van de eerste en de buitencategorie worden bedwongen.

Deel via social media:

Meer over