'Voormalig Ajax-doelwit in beeld bij Bayern en Real'

Deel via social media:

Bronvermelding
Hollandse Hoogte
Redacteur
Leon Bailey bij Leverkusen.
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

Leon Bailey (Bayer Leverkusen) staat nadrukkelijk in de belangstelling van Bayern München. De Duitse recordkampioen zou zestig miljoen euro over hebben voor het voormalig doelwit van Ajax.

Dat schrijft de Amerikaanse sportzender ESPN zaterdag. Ook Real Madrid zou zijn zinnen hebben gezet op de ex-speler van Racing Genk.

Zie ook:
- Bailey ziet af van Ajax en blijft bij Genk
- Leon Bailey weer in beeld bij Ajax

Bailey trof dit seizoen in totaal twaalf keer raak met Leverkusen. De 20-jarige Jamaicaanse aanvaller kwam zo in de belangstelling van Bayern, maar de Duitse kampioen krijgt concurrentie uit Madrid. Zo zou Real de bekende voetbalmakelaar Jose Mendes ingeschakeld hebben om Bailey naar Santiago Bernabéu te halen.

Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge liet vrijdag wel aan Bild verstaan dat zijn club diep in de financiële buidel wil tasten voor versterking. “Als we een speler echt willen, ook al kost die tachtig of negentig miljoen, zullen we ooit de sprong moeten maken”, verklaarde Rummenigge. “Of het dit jaar het geval zal zijn weet ik niet. Maar het is duidelijk dat het ooit zal gebeuren.”

Bailey voetbalde even in de jeugd van Racing Genk en maakte in 2015 zijn debuut in het eerste elftal. In 2017 verkaste hij naar Leverkusen. De Duitsers wisten hiermee Ajax af te troeven. De Amsterdammers waren meerdere malen geïnteresseerd in Bailey, maar grepen uiteindelijk naast de vleugelaanvaller.

Deel via social media:

Meer over