Boca Juniors naar Ajax; naderend akkoord over Magallan

Deel via social media:

Bronvermelding
AFP
Redacteur
Lisandro Magallan (r)
Auteur
Mike Verweij
Publicatie datum
AMSTERDAM -

Ajax rekent erop Lisandro Magallan (24) na het Pinksterweekeinde als nieuwe aanwinst te kunnen presenteren. De Amsterdammers hebben een mondeling akkoord met de Argentijnse centrumverdediger over een contract voor vijf jaar en naderen overeenstemming over de transfersom.

Bronnen rondom Boca Juniors melden dat komende week een delegatie van de Argentijnse kampioen naar Nederland komt om de laatste details te bespreken. Financieel directeur Jeroen Slop van Ajax zal circa acht miljoen euro naar Argentinië overmaken. Een bedrag dat door een aantal bonussen nog iets kan oplopen.

Mocht Ajax er daadwerkelijk in slagen de deal af te ronden dan troeft directeur spelersbeleid Marc Overmars een aantal geïnteresseerde clubs uit Engeland af. Na het aantrekken van Hassane Bandé (KV Mechelen), Perr Schuurs (Fortuna Sittard) en Zakaria Labyad (FC Utrecht) heeft Ajax de selectie zo goed als rond.

Een creatieve middenvelder als vervanger van Hakim Ziyech is topprioriteit. Dusan Tadic staat bovenaan het verlanglijstje, is ondanks de handhaving van Southampton in de Premier League financieel haalbaar en staat niet onwelwillend tegenover een overstap naar Ajax, waar hij om de prijzen kan spelen en kans maakt op Champions Leaguedeelname. Veel zal echter afhangen van de interesse van grotere clubs voor de middenvelder, die met Servië naar het WK gaat en een beslissing op dit moment voor zich uit schuift. Pas bij een definitief ’nee’ van Tadic zal Ajax doorschakelen naar plan B, C of D.

Deel via social media:

Meer over