FC Utrecht-middenvelder al goedgekeurd

Labyad tekent voor vier jaar bij Ajax

Deel via social media:

Bronvermelding
Hollandse Hoogte
Redacteur
Zakaria Labyad zal volgend jaar wekelijks het shirt van Ajax dragen.
Auteur
Mike Verweij
Publicatie datum

Zakaria Labyad (25) begint woensdagavond op bezoek bij SC Heerenveen aan de play-offs met FC Utrecht in de wetenschap dat hij komend seizoen voor Ajax speelt. 

De oud-speler van PSV, Sporting Lissabon en Vitesse bereikte met de Amsterdammers al overeenstemming over een vierjarige verbintenis en werd dinsdag medisch gekeurd. Bronnen binnen Ajax melden dat de transfersom door bonussen kan oplopen tot ruim zeven miljoen euro.

Dat die keuring – één dag voor het belangrijke duel van de domstedelingen – uitlekte, was vanzelfsprekend niet de bedoeling. Daarom was de check zorgvuldig uitgekiend op de vrije ochtend van Labyad, waarop sportpark De Toekomst leeg zou moeten zijn vanwege de Ajax-personeelsdag. Daar werd Labyad met de Ajax-dokter echter ’betrapt’ door een aantal verdwaalde Ajacieden.

FC Utrecht-directeur voetbalzaken Jordy Zuidam wil niet op het nieuws over Labyad reageren. "Zoals je zult begrijpen, focussen wij ons volledig op de play-offs waarin we Europees voetbal willen veilig stellen." Naar verwachting hebben Ajax en FC Utrecht na die duels een vervolgafspraak om een klap op de deal te kunnen geven.

Klik HIER voor al het laatste Ajax-nieuws op een rij.

Deel via social media:

Meer over