Vervelende week voor Ajax-verdediger: 'Natuurlijk baal ik'

Veltman: 'Ik had mezelf wel opgesteld'

Deel via social media:

Bronvermelding
ANP Pro Shots
Redacteur
Ajax-verdediger Joël Veltman komt als invaller in het veld tegen SC Heerenveen.
Publicatie datum

Het was bepaald niet de week van Joël Veltman. Eerst vond de verdediger zijn naam niet terug in de voorselectie van Ronald Koeman, de nieuwe bondscoach van Oranje. Vervolgens verloor hij als aanvoerder zijn basisplaats bij Ajax.

En alsof dat nog niet genoeg was werd hij uitgefloten door een deel van het Amsterdamse publiek toen hij in de slotfase nog wel mocht invallen tegen sc Heerenveen. "Natuurlijk baal ik en heb ik me wel eens veel beter gevoeld", erkende hij.

Over het fluitconcert rond zijn invalbeurt wilde Veltman het eigenlijk helemaal niet hebben. "Ik praat liever over de fans die wel voor me klapten", zei de verdediger die de gehele jeugdopleiding van zijn club doorliep. Dat laatste is in Amsterdam echter niet genoeg om bemind te worden, zo weet ook Daley Blind nog.

'Niet mee eens'

Vrijdag op de training merkte Veltman dat niet hij maar Rasmus Kristensen als rechtsback ging voetballen. "Ik droeg geen hesje", zei hij. "De trainer heeft me wel verteld waarom ik niet speelde. Nee, natuurlijk was ik het daar niet mee eens. Ik had mezelf wel opgesteld, al weet ook ik dat ik beter kan dan de laatste weken."

Veltman moet zich als rechtsback aanvallend meer laten gelden, zo hoorde hij van zijn trainer Erik ten Hag. Dat is echter niet makkelijk voor iemand die zich centrale verdediger voelt. "Maar ik speel wel alweer twee jaar als rechtsback. Dus moet ik dat goed invullen", zei hij. "Nee, de trainer heeft me niet verteld waarom Wöber en niet ik centraal achterin mocht beginnen. Dat hoeft ook niet. Ik moet gewoon zorgen dat ik er weer in kom te staan. Op welke positie dan ook."

Deel via social media:

Meer over