Kleuren van RB14 worden nog gewijzigd

FOTO's - Nieuwe Red Bull-bolide Verstappen onthuld

Deel via social media:

Bronvermelding
Red Bull
Redacteur
De nieuwe Red Bull: de RB14.
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

Red Bull heeft maandag de RB14, die officieel Aston Martin-Red Bull Racing-TAG Heuer RB14 heet, gepresenteerd. 

De wagen zou eigenlijk om negen uur Nederlandse tijd worden onthuld, maar door een onbekend probleem liep de presentatie vertraging op. Red Bull plaatste bij de auto op twitter de tekst 'Verlangen naar verstoring in 2018'.

De aerodynamische haaienvin, de monkey seat op de achtervleugel en T-wing zijn verwijderd. "Soms is het moeilijk om de nieuwe auto van de oude te onderscheiden. Maar dat zal dit keer geen probleem zijn", aldus Red Bull. Op de auto prijkt ook prominent de naam van Aston Martin, de nieuwe hoofdsponsor.

Daniel Ricciardo gaat maandag direct de baan op voor een filmdag. De auto mag dan echter niet harder dan honderd kilometer per uur. Het kleurenschema is echter nog niet definitief en wordt pas bij de eerst test getoond.

Bronvermelding
Red Bull
Redacteur
De nieuwe Red Bull: de RB14.

Met de vroege presentatie, alleen Haas en Williams waren eerder, komt het team van Red Bull Verstappen en teamgenoot Ricciardo tegemoet. De renstal was vorig seizoen juist 'laat' en moest een enorme achterstand goedmaken. "Dat moet natuurlijk beter", zei de Nederlander begin oktober al in Maleisië, waar hij zegevierde.

Verstappen, wiens helm iets is aangepast, gaf eerder al te kennen dat hij om twee redenen baalt van de nieuwe halo. Niet alleen vindt hij de beschermingsbuis boven de cockpit lelijk, ook is het voor hem als coureur een nadeel.

 

Bronvermelding
Red Bull
Redacteur
De nieuwe Red Bull: de RB14.

Het nieuwe Formule 1-seizoen begint op 25 maart, wanneer de Grand Prrix van Australië wordt verreden. De twee testsessies in aanloop vinden plaats van 26 februari tot 1 maart en van 6 tot en met 9 maart. Beide keren is het circuit van Barcelona gastheer. 

Verstappen kende vorig jaar een seizoen met ups en downs. In de eerste helft van het seizoen werd hij achtervolgd door pech en viel hij meerdere keren uit. In de slotfase van het jaar rechtte hij echter de rug en boekte hij twee overwinningen. Het leverde hem uiteindelijk een zesde plaats in de WK-stand op. 

Lewis Hamilton kroonde zich tot wereldkampioen. Mercedes presenteert de nieuwe bolide, evenals Ferrari, op 22 februari.

 

Deel via social media:

Meer over