PSV ziet Mexicaan eerder als onhandig dan gemeen

Lozano: zeven keer rood in twee jaar

Deel via social media:

Bronvermelding
HOLLANDSE HOOGTE
Redacteur
Voor de tweede keer dit seizoen krijgt Hirving Lozano een rode kaart tegen SC Heerenveen. De Mexicaan mist volgende week vermoedelijk de topper tegen Feyenoord.
Auteur
Erik van Haren
Publicatie datum

Hirving Lozano koos bewust voor PSV om in Eindhoven kennis te maken met de wetten van het Europese voetbal. Een van de belangrijkste lessen op die cursus: omgaan met de arbitrage. Wat dat betreft is de Mexicaans international nog lang niet het beste jongetje van de klas.

Want de rode kaart tegen SC Heerenveen (2-2) kostte de koploper in de Eredivisie niet alleen twee punten. Lozano zal vermoedelijk de komende duels met Feyenoord en FC Utrecht moeten missen. Alleen een sepot of vrijspraak via de tuchtcommissie – als PSV niet akkoord gaat met een schikkingsvoorstel – kunnen hem nog redden, maar dat lijkt een utopie. Door de rode kaart is Lozano automatisch geschorst voor Feyenoord-uit, dus een beroepszaak betekent niet dat hij daardoor wel in actie kan komen in De Kuip.

Bekijk ook: 'Ajax overleeft door fout rond Huntelaar'

Vooropgesteld, Chucky is geen schoolvoorbeeld van een gemene voetballer. Zijn temperament, ook vaak de voedingsbodem voor zijn goede aanvallende spel, zit hem echter nog weleens in de weg. Lozano heeft het vaak aan de stok met scheidsrechters, die de vele aanslagen op zijn ledematen lang niet altijd waarnemen. Maar een speler die de laatste twee jaar liefst zeven rode kaarten kreeg (waarvan zes direct) en in zijn laatste seizoen voor het Mexicaanse Pachuca even vaak scoorde als gele kaarten incasseerde (tien) moet ook zelf in de spiegel kijken.

PSV staat achter zijn speler, wiens actie eerder als onhandig dan gemeen wordt ingeschaald. Vandaar dat de club intern ook geen maatregelen neemt, wat wel zo zou zijn als Lozano een notoire recidivist zou blijken te zijn.

De Eindhovenaren zullen vandaag bij een tegenvallende mededeling uit Zeist vermoedelijk niet akkoord gaan met een strafvoorstel en Lozano dan komende donderdagavond proberen vrij te pleiten.

Lees ook: Column Valentijn Driessen: Lozano verdient draai om oren

Bronvermelding
Telesport
Redacteur
Hirving Lozano moet ook in de spiegel kijken.

 

Deel via social media:

Meer over