FOTO'S - Nuis heeft gouden medaille binnen: 'Bam!'

Deel via social media:

Bronvermelding
AFP
Redacteur
Kjeld Nuis springt het podium op.
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

Kjeld Nuis heeft zijn gouden medaille in ontvangst genomen. De winnaar van de 1500 meter op de Winterspelen in Pyeongchang sprong op Medal Plaza met een luid 'Bam!' op het podium toen hij werd aangekondigd als winnaar van het goud. Patrick Roest kreeg het zilver omgehangen.

Voor zowel Nuis als Roest is het de eerste keer dat ze deelnemen aan de Olympische Spelen.

Bronvermelding
AFP
Redacteur
Kjeld Nuis met zijn gouden plak.

Onder luid gejuich kreeg de Zuid-Koreaan Kim Min-seok het brons uitgereikt. Het is de eerste medaille bij het langebaanschaatsen voor Zuid-Korea bij de Spelen in Pyeongchang.

Bronvermelding
AFP
Redacteur
Het podium van de 1500 meter.

Yara van Kerkhof kreeg haar zilveren plak voor de 500 meter shorttrack omgehangen. De 27-jarige Nederlandse mocht als eerste Nederlandse shorttrackster een olympische medaille in ontvangst nemen. Van Kerkhof eindigde als derde op de 500 meter, maar schoof op naar de tweede plaats toen de Zuid-Koreaanse Choi Min-jeong een straf kreeg.

Naast Van Kerkhof kreeg de Italiaanse Arianna Fontana het goud. De Italiaanse won op deze afstand in Sotsji 2014 zilver en in Vancouver 2010 brons. Kim Boutin kreeg dit jaar het brons, tot woede van flink wat Zuid-Koreanen.

Bronvermelding
AFP
Redacteur
Yara van Kerkhof heeft haar zilveren plak binnen.

 

Deel via social media:

Meer over