Snowboarder: ’Eerste schanscoach ontslagen!’

Van der Velden krijgt kaart van de koning: ’Dat is wel lief’

Deel via social media:

Bronvermelding
Matty van Wijnbergen
Redacteur
Dokter Cees Rein van den Hoogenband en Niek van der Velden (r).
Auteur
Hans Ruggenberg
Publicatie datum

Het is dat zijn arm in een mitella hangt, want anders zou je niet denken dat Niek van der Velden voorlopig met een gebroken arm door het leven moet. Ondeugend neemt de pas 17-jarige snowboarder plaats op een stoel in de persconferentiezaal. "De eerste schanscoach is ontslagen!”, roept hij door de microfoon, waarna hij gierend van het lachen wegloopt.

Zijn crash van afgelopen zaterdag en de breuk aan zijn bovenarm die hij daarbij opliep zijn verleden tijd. De teleurstelling van het missen van deze Olympische Spelen is allang verdrongen door een flink portie zelfspot. Van alle geluks- en beterschapswensen is er eentje in het bijzonder blijven hangen. "Ik heb een kaart van de koning gekregen, dat is wel lief. Er stond beterschap op en groetjes”, zo was Van der Velden vereerd.

'Ik dacht eerst ’oh shit''

Nog even memoreert hij aan het moment, waarop zijn debuut van deze Winterspelen in duigen viel. "Ik had die (vermaledijde, red.) eerste schans al een keer gedaan, de tweede keer werd ik meegenomen door een windvlaag en toen vloog ik veel verder dan de bedoeling was. Ik dacht eerst ’oh shit’. En toen: ’Ik ga vallen’. Vervolgens zag ik sterretjes. En toen voelde ik de pijn. Na het zien van de foto was er een enorme teleurstelling, want toen wist ik dat ik ook het onderdeel Big Air niet meer kon doen. Dan baal je enorm, want je wilt laten zien wat je kan.”

Bronvermelding
ANP
Redacteur
Koning Willem-Alexander klapt voor Kjeld Nuis na diens gouden race.

Van der Velden zette dus wel snel de knop weer om. "Het is gebeurd, maar je moet vooruit kijken. Ik ben nu al bezig met beter worden. Ik heb begrepen dat het drie maanden duurt, voordat het helemaal hersteld is, maar ik hoop dat ik over een maand weer mag snowboarden. Waarschijnlijk als ik volgende week niks meer voel, wil ik al weer mijn snowboard op om tricks te doen en salto’s te maken”, aldus Van der Velden, die morgen het vliegtuig naar huis neemt. "Dan maar een beetje de Spelen volgen vanaf de bank. Of ik niet zoiets heb dat deze Spelen me gestolen kan worden? Nee hoor, shit happens.”

Deel via social media:

Meer over