Mauro Junior zorgt voor vleugje samba bij PSV

Deel via social media:

Bronvermelding
Hollandse Hoogte
Redacteur
Mauro Junior (r) in duel met Feyenoord-aanvoerder Karim El Ahmadi.
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum
EINDHOVEN -

Hij praat zoals hij voetbalt: vol bravoure. "Als ik mijn best doe en gefocust ben, dan speel ik”, zegt Mauro Junior, het 18-jarige lefgozertje van PSV. Elke keer als hij in actie komt brengt de Braziliaan een vleugje samba in de soms wat steriele koploper in de Eredivisie.

In Eindhoven zijn ze wel wat gewend natuurlijk, wat Brazilianen betreft. Mauro Jaqueson Junior Ferreira dos Santos heet het nieuwste oogappeltje uit Sao Paulo voluit. Hij is een opmerkelijke verschijning. Een creatieve middenvelder, die daarnaast bergen werk verzet en ondanks zijn geringe lengte nauwelijks van de bal te zetten is.

Met net 150 speelminuten in de Eredivisie in de benen bleef hij woensdag in de verloren bekerkraker tegen Feyenoord (2-0) zelf moeiteloos overeind. „Ik vond het mooi om in zo’n stadion te spelen”, aldus Mauro, die totaal niet geïntimideerd leek door een kolkende Kuip. „Van die supporters voel je verder niks. Ik heb een goede mentaliteit. Wanneer ik op het veld sta, ben ik niet bang. Dan wil ik gewoon voetballen. Nerveus? No, no, no.”

Dankzij taalles in zijn vaderland is zijn Engels, met mooie Braziliaanse tongval, al heel behoorlijk. Afgelopen zomer tekende Mauro na een paar eerdere stages een vijfjarig contract bij PSV. Hij scoorde direct bij zijn Eredivisie-debuut in Venlo tegen VVV (2-5). In De Kuip haalde trainer Phillip Cocu Gaston Pereiro en Bart Ramselaar naar de kant, Mauro mocht gewoon blijven staan. Vanavond wacht voor eigen publiek het duel met PEC Zwolle.„Het gaat snel, dat klopt”, weet de aanvallende middenvelder, die ook als buitenspeler uit de voeten kan. „Ik doe gewoon mijn job voor het team. Ik heb zelfvertrouwen en stel mezelf doelen. Als je dan elke dag alles geeft, zal iedereen dat zien.”

Deel via social media:

Meer over