Van der Mark optimistisch over superbikeseizoen

Deel via social media:

Bronvermelding
Via michaelvandermark.com
Redacteur
Michael van der Mark
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum
PORTIMÂO -

De motorcoureurs uit het WK Superbikes hebben hun wintertests in Europa afgerond en komen pas weer in actie in Australië voor de seizoensopening op 24 en 25 februari. Drievoudig wereldkampioen Jonathan Rea was op het Portugese Portimâo met zijn Kawasaki zoals gewoonlijk weer de snelste, maar vooral het Pata Yamaha-team met Michael van der Mark denkt de afstand tot de Noord-Ier kleiner te hebben gemaakt. De Rotterdammer die aan zijn tweede seizoen bij Yamaha gaat beginnen, was zeer goed geluimd na de try-outs in Jerez en Portimâo.

Hij verklaarde: “We kunnen op een positieve test terugkijken. Mijn eerste dag was goed en op de tweede dag verbeterde ik me nog meer. Ik ben dan ook heel blij hoe alles is verlopen. We hebben heel veel verschillende settings geprobeerd en vonden oplossingen voor veel setups. Daarbij waren zowel Alex als ik snel en constant. Ik ben happy met mijn raceritme. Ik zette mijn snelste tijd op racebanden. Daar was ik zeer tevreden over. We waren hier een stuk sneller dan voorheen. Ik kan haast niet wachten om in Phillip Island weer met mijn R1 te rijden”.

Van der Mark kwam na twee dagen op de vijfde tijd uit – vierde op dag 2 – terwijl zijn Britse teamgenoot Alex Lowes de derde tijd noteerde.

Leon Camier die van de MV Agusta op de Red Bull Honda is overgestapt zette een enigszins vertekende tweede snelste tijd op de klokken. Hij gebruikte kwalificatiebanden. Desondanks was het een opsteker voor het team dat vanuit het Overijsselse Nieuwleusen wordt gerund en vorig jaar een dramatisch seizoen doormaakte. Opvallend waren de teleurstellende tijden van de Ducati-rijder Chaz Davies en Marco Melandri. De nummers twee en vier in de eindstand van vorig jaar gaven meer dan een seconde toe op Rea.

Testrijden na 2 dagen (onofficieel): 1. Rea (GBr) Kawasaki 1.41,475, 2. Camier (GBr) Honda 1.41,623, 3. Lowes (GBr) Yamaha 1.41,633, 4. Sykes (GBr) Kawasaki 1.41,952, 5. Van der Mark (Ned) Yamaha 1.42,028.

Deel via social media: