Oud-wereldkampioen Formule-1 mag 24 Uur van Le Mans rijden

Groen licht voor Alonso

Deel via social media:

Bronvermelding
EPA
Redacteur
Fernando Alonso bij de 24 uur van Dakota
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

Fernando Alonso rijdt voor Toyota de 24 uur van Le Mans. De tweevoudig wereldkampioen in de Formule 1 wil dolgraag een keer meedoen aan de beroemde race over het Franse circuit en zijn team McLaren heeft hem hiervoor nu officieel toestemming gegeven. 

Onlangs reed Alonso de 24 uur van Daytona. De Spanjaard, rijdend in een Ligier, had met zijn teamgenoten negentig ronden achterstand op de winnaars en eindige op de 38e plaats. 

Alonso komt komend seizoen gewoon weer uit voor het team van McLaren in de Formule 1. De langeafstandsrace in Daytona gebruikte de Spaanse coureur als voorbereiding op de 24 Uur van Le Mans. 

Alonso wiel heel graag de Triple crown of motorsports winnen. Tot nu toe is het alleen de Britse coureur Graham Hill gelukt om de GP van Monaco, de 24 uur van Le Mans en de Indianapolis 500 op zijn naam te schrijven. 

"Ik heb mijn ambitie nooit onder stoelen of banken gestoken", zegt Alonso in de persverklaring. 'Dit jaar heb ik dankzij McLaren de kans gekregen om voor de winst te gaan in Le Mans. Het is een grote uitdaging. Er kan veel mis gaan, maar ik ben er klaar voor en kijk uit naar de race."

Deel via social media: