’Assen’ niet onder indruk van uitspraken 'Spa'

Deel via social media:

Bronvermelding
De Telegraaf
Redacteur
Arjan Bos
Auteur
Erik van Haren
Publicatie datum

"Als er een Nederlandse Grand Prix komt, dan stoppen wij ermee”, zei André Maes, promotor van de Belgische Grand Prix, afgelopen zomer in deze krant. Volgens hem ligt er zelfs een exclusiviteitsafspraak voor het organiseren van een Formule 1-race, betreffende de Benelux.

In navolging van het circuit in Zandvoort, is ook ’Assen’ daar niet van onder de indruk. "Spa-Franchorchamps maakt al zo lang deel uit van de kalender. Ze moeten gewoon van eigen kracht uitgaan”, vindt Arjan Bos, voorzitter van het TT-circuit dat mikt op een Grand Prix in 2019

Vanuit autosportfederatie FIA is er tot dusver geen enkele melding gekomen van een exclusieve deal voor de Benelux. Bos: "Ik vraag me ook af of dat überhaupt kan, qua wet- en regelgeving.” Spa heeft nog een contract tot en met 2019 en is volgens Maes in gesprek over verlenging.

’Zandvoort’ op bezoek in Londen

De terugkeer van de Dutch GP op vertrouwde grond is wél een droom van Bernhard van Oranje en compagnon Menno de Jong. Luttele uren nadat het TT-circuit in Assen de positieve beoordeling van race-directeur Charlie Whiting naar buiten bracht, plaatste De Jong een foto van zijn bezoek aan Formula One Management. Samen kochten zij in 2016 het circuit van Zandvoort. FOM is verantwoordelijk voor de exploitatie en promotie van de Formule 1.

In 1985 werd de laatste Grand Prix verreden in Zandvoort. Ook dat circuit is in theorie nog altijd Formule 1-waardig, bleek uit de in november gepubliceerde haalbaarheidsstudie, al moet er in Zandvoort veel meer worden aangepast aan het circuit en alles daaromheen. Met bijbehorende kosten. Alleen de kosten voor de aanpassingen aan het circuit werden al ingeschat op minimaal tien miljoen euro. De directie van het circuit was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Bronvermelding
ANP
Redacteur
Max Verstappen

Hoewel Assen een duidelijke voorsprong lijkt te hebben in de ’strijd’ tussen beide circuits, houdt TT-voorzitter Arjan Bos zich wat dat betreft op de vlakte. "Wij varen onze eigen koers, en dat doet Zandvoort ook. Het belangrijkste is dat het mooi zou zijn als de Grand Prix naar Nederland komt en om Max Verstappen in levenden lijve te zien rijden."

 

Deel via social media:

Meer over