'Over angst hebben we het sowieso niet'

Verstappen: 'De dood, ik sta er in ieder geval niet bij stil'

Deel via social media:

Bronvermelding
ANP
Redacteur
Max Verstappen
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

"Ik kijk wel redelijk makkelijk tegen de dood aan", zegt Max Verstappen als hem gevraagd wordt naar de dodelijk crash van Formule 1-collega Jules Bianchi tijdens GP Japan in 2014. Die vond plaats tijdens het eerste F1-weekeinde van de Nederlander, die toen ‘minuten mocht maken’ tijdens de vrije trainingen op vrijdag.

"Je zag meteen dat het goed fout was", aldus Verstappen in een uitgebreid interview bij Ziggo Sport over het ongeval van Bianchi. "Als iemand tegen een kraanwagen klapt en er zit geen beweging meer in, dan is het niet goed. Ik heb meer van dat soort dingen meegemaakt in mijn carrière. Ik heb in 2009 bij een kartwedstrijd iemand zien overlijden. Ik zag hem gereanimeerd worden. Toen voelde ik wel aankomen wat een paar uur later werd bevestigd. Dat is niet fijn, maar er zijn nou eenmaal bepaalde risico’s die aan de autosport kleven." 

"Je moet door. Ik kan het ook wel makkelijk achter me laten. Ik kijk wel redelijk makkelijk tegen de dood aan. Het gebeurt als het gebeurt. Hopelijk hoef je het niet te plannen. Dat je bijvoorbeeld ziek wordt en het niet meer gaat. Als het niet te dragen is, heeft het geen zin om te leven toch?" 

"Over het algemeen is autosport heel veilig. Het gebeurt niet vaak, maar het gebeurt wel. Onderling hebben we het er als coureurs ook niet over. Over angst hebben we het sowieso niet. Als je dat hebt, kun je sowieso niet goed presteren. De dood, ja, het gebeurt, gelukkig ben ik 20 jaar en heb ik als het goed is nog even. Maar de dood, ik sta er in ieder geval niet bij stil." 

Deel via social media:

Meer over