Ehizibue PEC-uitblinker in oefenduel tegen Duitsers

Deel via social media:

Bronvermelding
Hollandse Hoogte
Redacteur
Kingsley Ehizibue
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

Als het gewonnen oefenduel met het Duitse Sportfreunde Lotte (5-1) als voorbode kan worden gezien voor de tweede seizoenshelft, dan belooft het nog veel moois voor PEC Zwolle en Kingsley Ehizibue (22). 

De rechtsback heeft nooit eerder zo’n groot aandeel gehad in een Zwolse zege. Hij leverde de eerste drie assists op achtereenvolgens een speler van de nummer veertien van de Derde Bundesliga (voordat Youness Mokhtar kon binnentikken), Terell Ondaan en Mustafa Saymak. De 4-0 vlak na rust maakte hij zelf, ver voordat hij na een uur spelen werd vervangen door Ruben Ligeon. 

De oud-Ajacied was afgelopen week op stage bij PEC in het Spaanse Mijas en maakte zo’n fitte en goede indruk, dat de Zwollenaren met hem in gesprek zijn over een verbintenis.

De rechtsback maakte zelfs de 5-1 na een eerdere gelukkige tegentreffer van SF Lotte, dat vorig seizoen nog tot de kwartfinales van de Duitse beker reikte en werd uitgeschakeld door Borussia Dortmund (0-3).

Ook Philippe Sandler speelde bij PEC het hele duel. AZ heeft zich na een eerder afgewezen miljoenenbod nog niet opnieuw gemeld voor de centrale verdediger.

De nummer vier van de Eredivisie hervat de competitie volgende week zaterdag in eigen huis tegen NAC Breda.

Deel via social media: