Luuk de Jong: ‘Hoef nog nergens over na te denken’

Deel via social media:

Bronvermelding
John Claessens
Redacteur
Luuk de Jong
Auteur
Erik van Haren
Publicatie datum

Luuk de Jong gaat er op dit moment gewoon vanuit het seizoen af te maken bij PSV. De spits (27) gooit de deur voor een winters vertrek niet helemaal dicht, maar moet ook afwachten of er überhaupt nog een concreet bod van Club America richting Eindhoven komt.

De topclub uit Mexico lijkt aanvaller Silvio Romero te verkopen aan het Argentijnse River Plate en is nog op zoek naar een nieuwe aanvalsleider. De Jong zegt niet direct ‘nee’ tegen America. ,,Maar als de clubs er niet uitkomen, hoef ik nergens over na te denken”, zegt de aanvaller tijdens het trainingskamp van PSV in Orlando. ,,De focus ligt nu volledig op PSV. Wie weet kan ik ooit nog een mooie stap maken. Wie weet in Mexico, of ergens anders. Wat ik er nu van gezien heb is America een heel mooie club en Mexico een mooi land, dat zeker.”

De Jong was in de zomer al persoonlijk akkoord met Bordeaux, maar zag een transfer naar Frankrijk in rook opgaan. In de eerste seizoenshelft toonde hij zich een ware prof in Eindhoven en was hij ook belangrijk voor PSV. ,,Natuurlijk baalde ik ervan wat er toen in augustus gebeurde, maar ik ben gewoon doorgegaan. Dat klinkt heel simpel, maar ik heb het wel gedaan. Ik denk dat het de laatste periode lekker gaat. Ik heb nog een contract tot medio 2020, dus het ligt ook aan PSV wat ze willen.”

PSV wil De Jong liever pas in de zomer verkopen. De veertienvoudig international van Oranje laat het allemaal wel op zich afkomen. ,,Als er iets voorbijkomt in de winter zal je er altijd over nadenken. Het ligt eraan wat het is”, zegt De Jong. ,,Natuurlijk heb je bij een transfer in de zomer het voordeel dat je in de voorbereiding instroomt. Maar je weet nooit wat er komt… Voorlopig ben ik gewoon met PSV bezig. Ik heb ook nooit gezegd dat ik per se weg wil. Ik wil kampioen worden en ver komen in de beker. Dat staat voorop bij mij.”

Deel via social media:

Meer over