'Gek idee, dat Erik er straks niet is'

Deel via social media:

Bronvermelding
Frank Zilver
Redacteur
Willem Janssen (links) in gesprek met de nieuwe trainer van FC Utrecht
Auteur
Jeroen Kapteijns
Publicatie datum

"Toen ik hier naartoe reed, dacht ik wel: Gek idee, dat Erik er straks niet is. Aan de andere kant heb je de hele kerstvakantie gehad om erover na te denken en je dat voor te stellen”, aldus aanvoerder Willem Janssen van FC Utrecht die zijn trainer Erik ten Hag naar Ajax zag vertrekken.

Met de doorgeschoven assistent-trainer Jean-Paul de Jong als nieuwe hoofdtrainer hoopt FC Utrecht de onder Ten Hag ingezette lijn door te trekken. „Het voordeel is dat we niet een nieuwe trainer hebben gekregen die de hele spelersgroep moet leren kennen. In deze korte voorbereiding is dat wel prettig”, aldus Janssen na de eerste oefensessie onder hoofdtrainer De Jong.

Bronvermelding
ANP
Redacteur
Jean-Paul de Jong is de nieuwe hoofdtrainer van FC Utrecht. Hij volgt Erik ten Hag op die overstapte naar Ajax.


„Er is hier natuurlijk een lijn ingezet en ik verwacht niet dat Jean-Paul daar heel erg aan gaat schaven, want daar is de tijd te kort voor. Jean-Paul heeft tweeënhalf jaar onder Erik gewerkt. Samen hebben ze mooie dingen bereikt. Dat zullen we echt niet ineens overboord gooien nu. Er zullen wel andere accenten worden gelegd. Jean-Paul en Erik verschillen qua karakters, dus dat ga je terugzien in de manier van coachen. Ik denk dat er ook een nieuwe dynamiek zal komen. Jean-Paul is een trainer die meer in een teamverband denkt en ook de andere stafleden in hun kracht zet. Dat gaat wel echt veranderen.”

 

Deel via social media:

Meer over