Spelers FC Utrecht gunnen hun succestrainer toptransfer naar Ajax

'Ten Hag maakt spelers en teams beter'

Deel via social media:

Bronvermelding
Hollandse Hoogte
Redacteur
FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen met Erik ten Hag
Auteur
Jeroen Kapteijns
Publicatie datum

Erik ten Hag heeft de capaciteiten om te slagen als trainer van Ajax. Die overtuiging leeft binnen de selectie van FC Utrecht, die de afgelopen jaren succesvol samenwerkte met de beoogde nieuwe Ajax-trainer.

„Ik hoor her en der de vraag of hij wel een Ajax-trainer is, maar ik denk dat hij zichzelf geweldig kan aanpassen aan zijn omgeving, goed kan analyseren wat er in een selectie zit en daar op zijn manier het maximale uit kan halen. Ik vind dat hij klaar is voor een topclub”, aldus aanvoerder Willem Janssen.

Ook ploeggenoot Yassin Ayoub snapt wel waarom Ajax bij Ten Hag is uitgekomen. „Ik vind het logisch, want zijn prestaties zijn goed. Het is de afgelopen seizoenen een heel mooi traject geweest bij FC Utrecht. Hij heeft bewezen een topclub aan te kunnen. De tactieken en slimmigheid heeft hij ervoor.”

Ten Hag heeft in de ogen van Zakaria Labyad een essentiële kwaliteit. „Hij is een trainer die spelers en teams beter maakt. Daarom was ik ook helemaal niet verbaasd over de interesse van Ajax.”

Bij de achterban ligt een vertrek van Ten Hag naar de grote rivaal uiterst gevoelig. Janssen begrijpt dat, maar snapt ook dat de trainer de lokroep niet kan weerstaan. „Natuurlijk zitten er sentimenten tussen FC Utrecht en Ajax. Maar het leven hangt aan elkaar van ambitie en kansen. Hij heeft tweeënhalf jaar geweldig werk geleverd, zichzelf verder ontwikkeld en laten zien dat hij toe is aan een stap hogerop. Als je dan zo’n kans krijgt, is het voor iedereen logisch dat hij die grijpt.”

Ten Hag is moreel niet verplicht om het seizoen af te maken bij FC Utrecht, vindt ook Ayoub. „Als hij de kans heeft om daar naar toe te gaan, dan moet hij dat doen. Ik gun het hem van harte. Ik denk dat hij een heel goede trainer is voor Ajax, dat zoekende is. Hij kan stabiliteit in een ploeg brengen. Dat heeft hij bij ons ook gedaan.”

Deel via social media:

Meer over