NAC wacht op eerste zege

Deel via social media:

Bronvermelding
Screenshot
Redacteur
Robert Maaskant barst in tranen uit.
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

NAC Breda loopt na twee speelrondes in de Jupiler League al achter de feiten aan. Nadat er vorige week al werd verloren bleek in de Lichtstad FC Eindhoven een maatje te groot: 2-1. FC Volendam deed uitstekende zaken door, ondanks een rode kaart van Rafik el Hamdi, met 2-0 te winnen van FC Den Bosch.

NAC Breda kende een valse start van de competitie, nadat het vorige week in eigen huis met 1-4 verloor van FC Volendam. De Brabanders, onder leiding van trainer Robert Maaskant, liet zich op bezoek bij FC Eindhoven van een andere kant zien. Kevin Brands kopte in de 58e minuut raak.

Lang kon NAC niet genieten van de voorsprong. Keeper Jelle ten Rouwelaar werd geklopt na een kopbal van Anil Koc. Twee minuten later was het weer raak voor FC Eindhoven: Anthony van den Hurk maakte de 2-1.

NAC staat na twee duels op de laatste plaats in de competitie met nul punten en zes doelpunten tegen en twee voor. FC Volendam blijft dankzij de 2-0 winst op FC Den Bosch (doelpunten Jack Tuyp en Kevin van Kippersluis) koploper in de Jupiler League, maar heeft concurrentie van FC Emmen, Achilles '29 en Jong PSV. Alledrie de clubs hebben 6 punten uit 2 wedstrijden.

FC Emmen versloeg de andere degradant FC Dordrecht in eigen huis door een doelpunt van Erixon Danso (1-0). Jeroen Lumu kreeg voor rust een aardige kans voor FC Dordrecht, maar trof met een omhaal de lat.

Achilles '29 maakte in Sittard op indrukwekkende wijze een achterstand van 2-0 goed. Gökhan Lekesiz scoorde twee keer voor Fortuna, maar de bezoekers waren in het laatste half uur vier keer trefzeker en pakten zo de winst: 2-4.

JUPILER LEAGUE - NEDERLAND

Bekijk ook de uitslagen, karakteristieken en stand in de Jupiler League.

Maak het volgen van de eredivisie nu nog spannender. Stel je eigen droomelftal samen en daag je vrienden en familie uit. Speel gratis mee op EredivisiePRO.nl.

Deel via social media:

Meer over