Stam: 'Volendam leek op een stel amateurs'

Deel via social media:

Bronvermelding
ANP Pro Shots
Redacteur
Ronnie Stam moet met NAC Breda meteen in de achtervolging na de 4-1 nederlaag tegen FC Volendam.
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

Onder een luid fluitconcert verlieten de spelers van NAC het eigen veld na een onverwachtse 4-1 nederlaag tegen FC Volendam. De teruggekeerde Ronnie Stam was na afloop zo teleurgesteld dat hij meteen de uitgang opzocht.

„Vooraf was me verteld dat Volendam een kampioenskandidaat was. Nou, ik dacht in het eerste kwartier dat we tegen een stel amateurs aan het voetballen waren. We tikten ze van het kastje naar de muur en het was wachten op de openingstreffer voor ons”, blikt Stam terug.

De 31-jarige Bredanaar was een van de weinige uitblinkers in het geel-zwart. Maar nadat NAC in de dertigste minuut met tien man kwam te spelen vanwege de rode kaart die Divine Naah kreeg voorgehouden, was er ook voor hem geen houden meer aan. Daarnaast miste NAC een echte spits. Tegen Volendam speelde de club uit Breda met aanvallende middenvelder Kevin Brands in de punt van de aanval.

„Men zegt dat je in de Jupiler League een goede spits nodig hebt om kampioen te kunnen worden. Een gelegenheidsaanvaller is dan natuurlijk niet ideaal”, beseft Stam. „Als we er straks een goede spits bij hebben, voorzie ik geen problemen. Aan goed voetbal ontbrak het ons namelijk niet vóór de rode kaart.”

JUPILER LEAGUE - NEDERLAND

Bekijk ook de uitslagen, karakteristieken en stand in de Jupiler League.

Deel via social media:

Meer over