Annemiek van Vleuten wint bij de vrouwen

Dumoulin uitgeroepen tot Wielrenner van het Jaar

Deel via social media:

Bronvermelding
René Bouwman
Redacteur
Tom Dumoulin poseert met zijn prijs
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

Tom Dumoulin is zoals verwacht uitgeroepen tot Wielrenner van het Jaar. De Limburger sleept voor de vierde opeenvolgende keer de Gerrit Schulte Trofee in de wacht.

De oud-profs van de Club48, de huidige profs via de VVBW én het publiek dat via Telesport.nl stemde, verkozen Dumoulin tot de grote winnaar van het Wielergala. In een afgeladen Congrescentrum 31 in Den Bosch bleef Dumoulin Mathieu van der Poel, Bauke Mollema, Jos van Emden, Sebastian Langeveld, Koen Bouwman, Dylan Groenewegen en Wilco Kelderman voor.

De Limburger schreef dit jaar geschiedenis door als eerste Nederlander ooit de Giro d'Italia op zijn naam te schrijven. Joop Zoetemelk was in 1980 de laatste Nederlander die een grote ronde won. Dat was destijds de Tour de France.

Van Vleuten

Bij de vrouwen waren de drie kanshebbers Anna van der Breggen (drie Waalse klassiekers en Giro Donne), Annemiek van Vleuten (wereldkampioen tijdrijden en La Course) en Chantal Blaak (wereldkampioen en Nederlands kampioen op de weg). De keuze viel op Van Vleuten, die dit jaar het wereldkampioenschap tijdrijden in het Noorse Bergen op haar naam schreef, nationaal kampioen tijdrijden werd en La Course won. 

Jakobsen

De Gerry Knetemann Award, de prijs voor het talent van het toekomst, ging uit naar Fabio Jakobsen. 

 

Deel via social media: