Slechte start Nadal in Londen

Deel via social media:

Bronvermelding
AFP
Redacteur
Rafael Nadal had zich een betere start gewenst in Londen
Publicatie datum
LONDEN -

Rafael Nadal is slecht begonnen aan de ATP Finals in Londen. De Spaanse nummer één van de wereldranglijst liet zich verassen door David Goffin, de Belg die voor het eerst deelnam aan het prestigieuze eindejaarstoernooi: 7-6 (5) 6-7 (4) 6-4.

Goffin miste in de tweede set maar liefst vier wedstrijdpunten maar liet in derde set zien dat hij de betere tennisser was in de volgepakte O2 Arena van Londen. Nadal beleefde geen ideale voorbereiding op de ATP Finals, die hij nog nooit won. Hij moest afgelopen week herstellen van een knieblessure, die hem in de slotfase van de wedstrijd opnieuw een beetje parten leek te spelen.

Goffin mocht bij een voorsprong van 6-5 voor de eerste set serveren. De Belg moest echter zijn opslagbeurt inleveren en kwam vervolgens in de tiebreak op een achterstand van 2-0. Goffin toonde echter veerkracht. Hij won vijf van de volgende zes punten en legde zo alsnog de basis voor winst van de eerste set.

Nadal speelde niet zijn beste tennis maar vocht zich wel naar winst van de tweede set, nadat hij vier wedstrijdpunten had weggewerkt. In de derde en beslissende set ging Nadal niet alleen steeds slechter bewegen. De Spanjaard serveerde ook zo matig dat hij tweemaal een opslagbeurt moest inleveren.

In dezelfde poule won de Bulgaar Grigor Dimitrov maandagmiddag al van de Oostenrijker Dominic Thiem: 6-3 5-7 7-5.

Deel via social media:

Meer over