Voormalig Ajax-doelman toont sociale gezicht

Verhoeven wil indoor-speelparadijs beginnen

Deel via social media:

Bronvermelding
Aldo Allessie
Redacteur
Jeroen Verhoeven neemt het woensdagavond op met De Dijk tegen Ajax.
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

Jeroen Verhoeven is niet van plan om na zijn voetbalcarrière lang stil te blijven zitten.

De doelman van ASV De Dijk heeft al een heel plan klaarliggen om vanaf komend seizoen iets terug te geven aan de maatschappij.

„Samen met mijn beste vriend Hayler Tamboer, een oud-ploeggenoot van me uit de Ajax-jeugd, wil ik ’Plezier’ beginnen, een indoor-speelparadijs dat wordt gerund door jongeren met autisme en/of een ontwikkelingsstoornis.”

„Hayler runt nu al acht of negen jaar een zorginstelling in Amersfoort voor zulke jongeren. Ze kwamen veelal als kinderen binnen, maar moeten nu onder begeleiding stage gaan lopen of gaan werken. Die plekken zijn er echter nauwelijks, waardoor Hayler en ik die door middel van een sociaal-maatschappelijk project, het speelparadijs zelf, willen creëren.”

Er is echter nog een grote ’maar’. „De locatie. Helaas wordt hier in de regio Amersfoort qua huur door iedereen de hoofdprijs gevraagd. Maar wij willen de jongeren niet alleen de noodzakelijke begeleiding bieden, maar ook de garantie dat we dit tien jaar doen. Overal zit een prijskaartje aan, maar dat moet wel reëel zijn, want we kunnen ons geld maar één keer uitgeven. Dus ik hoop dat iemand met ons wil meedenken.”

Lees HIER het gehele verhaal met Jeroen Verhoeven dat woensdag 25 oktober in De Telegraaf/Telesport staat.

Deel via social media:

Meer over