Licentie voor vier professionele schaatsteams

Deel via social media:

Bronvermelding
Neeke Smit
Redacteur
Gerben Jorritsma op kop in een treintje van LottoNL-Jumbo, met achter hem Douwe de Vries, Chris Huizinga en Sven Kramer.
Publicatie datum

De commerciële schaatsteams van Clafis, Justlease.nl, Plantina en LottoNL-Jumbo hebben voor het komende seizoen een licentie gekregen.

Ze voldoen aan de voorwaarden waaraan een zogenoemd 'topteam' moet voldoen. Een onafhankelijke licentiecommissie heeft de aanvragen van de vier sponsorteams goedgekeurd, met een looptijd tot eind april 2018.

Sinds 2002 is het licentiesysteem in het topschaatsen van kracht. Voor een topteam zijn een professioneel begeleidingsteam en een goed trainingsprogramma van belang en worden er tevens minimumeisen gesteld aan de inkomens van de schaatsers. Teams met een licentie krijgen specifieke commerciële rechten en faciliteiten van de KNSB.

Arie Koops, technisch directeur KNSB, reageerde verheugd. ,,We zijn blij dat we samen met de topteams tot goede afspraken zijn gekomen en dat de licenties zijn toegekend, zodat we samen klaar zijn voor dit olympische seizoen.''

Deel via social media:

Meer over