Locadia baalt als afmaker

Deel via social media:

Bronvermelding
ANP Pro Shots
Redacteur
Jürgen Locadia
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

PSV'er Jürgen Locadia ontpopt zich dit seizoen op de flank tegen wil en dank als koning van de assist. De spits zag Marco van Ginkel bij de openingsgoal tegen ADO Den Haag de bal met de hak beroeren, zodat zijn totaal aantal assists deze competitie op acht kwam. Slechts één minder dan de koplopers in het klassement van assistgevers, ploeggenoot Andres Guardado en ADO Den Haag-speler Edouard Duplan.

Zijn aandeel in de 1-0 bezorgde Locadia gemengde gevoelens. "Ik denk dat de bal er zonder Marco ook was ingegaan. Het is mooi dat ik een assist heb kunnen leveren, maar ik had liever een goal gemaakt.” Het is in een notendop de spagaat waarin Locadia verkeert sinds de spits is verhuisd naar de linkerflank. Hij heeft zijn waarde voor de ploeg, maar ziet zijn rendement als doelpuntenmaker achterblijven met zes eredivisiegoals tot nu toe.

"De trainer is tevreden, maar hij weet ook dat ik pieker over mijn rendement. De trainer zegt dan dat ik belangrijk ben voor het team. Maar ik ben een spits en leef van goals. Het is moeilijker om vanaf deze positie te scoren. Al krijg ik elke wedstrijd wel één of twee schotkansen. Ik blijf zoeken naar mijn momenten. Want ik ben een spits en scoor liever dan dat ik een assist geef.”

Deel via social media:

Meer over