Amrabat moet snel kiezen tussen Oranje en Marokko

Deel via social media:

Bronvermelding
Rene Bouwman
Redacteur
Sofyan Amrabat van Feyenoord strijdt met Gabriel Jesus van Manchester City om de bal
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

De stormachtige ontwikkeling van Sofyan Amrabat bij Feyenoord dwingt de 21-jarige middenvelder op zeer korte termijn een keuze te maken tussen de nationale ploeg van Marokko en Oranje. Daarbij is de kans groot dat Nederland na de blunder met Hakim Ziyech nu wel beet kan hebben.

De voetballer zelf, die zondag in de topper tegen PSV een voortreffelijke indruk achterliet en vanavond in de bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag een basisplaats krijgt, wenst zich op dit moment op geen enkele manier uit te laten over zijn toekomst als international.

Amrabat weet dat hij met een uiterst gevoelige situatie heeft te maken. Als hij nu al duidelijk maakt dat hij voor Nederland zou kiezen, krijgt hij miljoenen fans in Marokko over zich heen. Veel belangrijker is dat hij formeel nog niets te kiezen heeft. De KNVB heeft hem nog nooit geselecteerd voor het Nederlands elftal en zolang dat niet het geval is, zou de deze zomer door Feyenoord voor zes miljoen euro van FC Utrecht gekochte speler zich nergens druk over hoeven maken.

Lees het hele artikel van Marcel van der Kraan in de Premium-editie van De Telegraaf/Telesport.

Deel via social media: