'Het wordt een echte strijd in Eindhoven'

Deel via social media:

Bronvermelding
ANP
Redacteur
De bank van Feyenoord in het duel tegen Manchester City met rechts coach Giovanni van Bronckhorst
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

Na het pak slaag tegen Manchester City heeft Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst met zijn spelers snel de kater weggespoeld en heeft hij de selectie duidelijk gemaakt dat de competitie net zo belangrijk is voor de club als vorig seizoen. De landstitel heeft Feyenoord vorig seizoen veel goed gedaan en nieuwe mogelijkheden gegeven op de transfermarkt. Daar moest PSV juist veel laten liggen.

Van Bronckhorst heeft de uitglijder tegen de Engelse topploeg in de Champions League vooral gebruikt om zijn spelers wijzer te maken. ,,We hebben de beelden bekeken want je kunt er ook niet zomaar overheen stappen. Je bent nog wel even met de wedstrijd bezig. Maar al snel wist iedereen dat PSV op deze zondag een absolute kraker wordt’’, zegt Van Bronckhorst voor de competitiekraker tegen PSV die zondagmiddag om 16:45 uur begint. 

Het is een boost voor Feyenoord dat het zomeraankoop Ridgeciano Haps terug is in de selectie. Dat compenseert een beetje de lange afwezigheid van een andere basisspeler. Topscorer Nicolai Jørgensen staat tot half oktober aan de kant met een hamstringblessure en dus moet Van Bronckhorst voorin al alternatieven zoeken. Die heeft hij met Michiel Kramer voorlopig. Tegen Manchester moest hij nog in twee linies improviseren. Dus is hij in Eindhoven bijna weer op volle sterkte.

Echte strijd

Enkele seizoenen terug sprak Van Bronckhorst nog uit dat PSV ver voor lag op Feyenoord en dat de Eindhovenaren waarschijnlijk niet meer in te halen zouden zijn. Daar is hij nu van teruggekomen, al wil hij niet beweren dat Feyenoord de Brabantse topploeg voorbij is gestreefd. ,,Je kan niet zeggen dat het nu andersom is. PSV is in mijn ogen nog steeds een ploeg die zomaar kampioen van Nederland kan worden. Daarom wordt het ook een echte strijd in Eindhoven.’’

Deel via social media:

Meer over