KNVB houdt zich afzijdig

Onafhankelijk onderzoek naar Supportersclub Oranje

Deel via social media:

Bronvermelding
ANP
Redacteur
Een Oranje-fan arriveert voor een duel van het Nederlands elftal.
Publicatie datum

De Supportersclub Oranje laat een onafhankelijk onderzoek verrichten naar de financiële gang van zaken binnen de eigen organisatie.

De KNVB bevestigt berichtgeving hierover van het platform Follow the Money (FTM), dat eerder onthulde dat het driekoppige bestuur van de club zichzelf zou hebben verrijkt met geld uit eigen kas.

De KNVB laat wel weten dat de bond niet degene is die het onderzoek laat verrichten. "Zoals ook in het artikel van FTM staat omschreven, is de Supportersclub Oranje opdrachtgever voor dit onafhankelijke onderzoek. Dit onderzoek is een keuze en daarmee verantwoordelijkheid van de SCO. Het is namelijk niet aan ons om de bedrijfsvoering van een zelfstandige partner zoals de SCO te beoordelen en te verantwoorden richting hun achterban.''

De KNVB benadrukt een puur zakelijk relatie met de Supportersclub Oranje te hebben. "Die beperkt zich tot de uitgifte van KNVB’s eigen Oranje ClubCard aan de SCO-leden. We houden geen toezicht, maar bewaken onze samenwerkingsafspraken op dit gebied.''

De Supportersclub kwam eind augustus onder vuur te liggen door de publicaties van Follow the Money. De stichting ontkende de beschuldigingen. De KNVB liet destijds al wel weten 'bezorgd' te zijn over de gang van zaken.

Deel via social media:

Meer over