Fluitconcert blijft Van der Sar net bespaard in Concertgebouw

Sponsoren kritisch over leiding Ajax

Deel via social media:

Bronvermelding
Hollandse Hoogte
Redacteur
Edwin van der Sar
Auteur
Mike Verweij
Publicatie datum

Een fluitconcert bleef Edwin van der Sar nog net bespaard in Het Concertgebouw. Maar de zakelijke relaties van Ajax legden de algemeen directeur tijdens de zogenaamde Kick-off vooral voor de pauze het vuur na aan de schenen. De vraag waarom de leiding van de Amsterdamse club weer pas handelde ná de Europese voorrondes, kon op applaus van de overige geldschieters rekenen.

Tijdens de vijfde Kick-off, de jaarlijkse bijeenkomst waarop de skybox-, business-seathouders en andere zakelijke partners worden bijgepraat over het reilen en zeilen van de club, regeerde de emotie. "Plemp je je hele selectie vol met dure aankopen, die ook veel verdienen, of kies je voor een kleinere selectie met perspectief voor de zelf opgeleide, jongere spelers”, verdedigde Van der Sar bij afwezigheid van directeur spelerszaken Marc Overmars (vakantie) manmoedig het beleid.

"Internationaal hebben we een fantastisch jaar gehad en dan weet je dat er aan spelers wordt getrokken. Het is niet makkelijk om de gaten die ontstaan, op te vullen. Soms lukt dat en soms niet”, aldus de directievoorzitter. „Wereldspelers van 29 of 30 jaar zijn door ons niet te halen. Maar geloof me, we proberen de selectie echt zo sterk mogelijk te maken. Na het vertrek van Davinson Sanchez hebben we een heel duidelijk statement gemaakt dat er niemand meer weg mocht. En dat hebben we waargemaakt. Wij evalueren afgelopen transferperiode ook. En de conclusie is misschien wel dat we eerder moeten handelen of sneller moeten zeggen dat er niemand meer vertrekt.”

De voormalig topkeeper van Ajax, Juventus, Fulham, Manchester United en Oranje zei in de Ajax-filosofie te geloven. „We willen weer de jonge Luis Suarez’en en Zlatans ontdekken en Sneijders en Van der Vaarts opleiden. Met onze manier van werken kunnen we weer groot worden in Europa. Al zal dat meer incidenteel zijn dan in de jaren zeventig en negentig.”

 

 

Deel via social media:

Meer over