Sparta haalt bijzondere spits; eerder ontslagen om tonen geslachtsdeel

Deel via social media:

Bronvermelding
Sparta
Redacteur
Nick Proschwitz sluit aan bij Sparta Rotterdam
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum
ROTTERDAM -

Sparta Rotterdam heeft zich na de transferdeadline nog kunnen versterken met een extra spits.

De 1 meter 92 lange Nick Proschwitz (30) moet Mathias Pogba als stormram doen vergeten. De Duitser tekent voor één seizoen, met een optie op nog een jaar. Hij was transfervrij na ontbinding van zijn contract bij het Belgische Sint-Truiden en daardoor na het sluiten van de markt nog vast te leggen. 

Het was niet de eerste dat het contract werd ontbonden van de aanvaller, die eerder uitkwam voor de tweede teams van Hofffenheim, HSV, VfL Wolfsburg en Hannover’96, de Zwitserse clubs Vaduz, Thun en Luzern én het Engelse Hull City, Barnsley, Brentford en Coventry City.

Bij Sparta halen ze Proschwitz om zijn voor een spits respectabele cijfers van bijna 100 goals in 300 profduels, maar er kleeft een bijzonder verhaal aan de Duitser. Bij SC Paderborn’07, de club in zijn vaderland waarvoor hij twee periodes uitkwam, werd hij twee seizoenen eerder óók op straat gezet. Die keer omdat hij tijdens het winterse trainingskamp beschonken zijn geslachtsdeel liet zien aan een vrouw in de hotelbar. Zijn vijf goals in negentien competitieduels in het half jaar ervoor waren snel vergeten. Proschwitz werd op staande voet ontslagen.

Twee weken later pikte Sint-Truiden hem op, waarvan hij na vier goals in zeventien duels afgelopen zomer mocht uitzien naar een andere werkgever. Dat is nu Sparta geworden.

Deel via social media:

Meer over