Depay legt wens PSV en United naast zich neer

Deel via social media:

Bronvermelding
ANP
Redacteur
Memphis Depay
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

Tegen de zin van PSV en Manchester United in heeft Memphis Depay (21) de laatste twee competitiewedstrijden in de eredivisie met de Eindhovense club gespeeld. Op 7 mei werd de transfer van PSV naar Manchester United voor zo'n 32 miljoen euro beklonken, maar toen moesten de Eindhovenaren nog twee competitieduels spelen. Als het aan beide clubs had gelegen, was er voor de linksbuiten slechts een plaatsje op de tribune gereserveerd en niet op het veld.

"Ik wilde zelf supergraag spelen. Voor de trainer (Phillip Cocu, red.) was het geen ’big issue’. Die kan zich heel goed inleven in spelers en wilde mij ook graag opstellen. Maar PSV en Manchester United waren daar niet blij mee. Ze wilden allebei liever niet dat ik meer zou spelen in verband met blessures”, aldus Depay.

De linksbuiten van PSV heeft als potentiële topspeler echter een eigen wil en laat zijn stem altijd duidelijk horen. "Ik wilde die laatste wedstrijd winnen, ook topscorer worden en met PSV het puntenrecord halen (88 punten, een record voor PSV en het hoogste puntenaantal in de eredivisie deze eeuw)”, stelde Depay duidelijke doelen voor die laatste duels met PSV. Daarom wilde ik per se spelen.”

Deel via social media:

Meer over