Goed nieuws Advocaat: éénjarig contract met Franse club

Sneijder op weg naar OGC Nice

Deel via social media:

Bronvermelding
Hollandse Hoogte
Redacteur
Wesley Sneijder
Auteur
Mike Verweij
Publicatie datum

Wesley Sneijder (33) gaat zijn carrière voortzetten bij OGC Nice. De middenvelder van Oranje heeft met de Franse club een principeakkoord bereikt over een contract voor een seizoen.

Sneijder vloog zondag met zijn vrouw Yolanthe, zoon Xess Xava, vader Barry en zaakwaarnemer Guido Albers naar de Côte d’Azur. 

De deal is opmerkelijk, omdat beide partijen na een onderhoud in Amsterdam – de dag voor Ajax-OGC Nice – nog tot de conclusie kwamen dat verder onderhandelen geen zin had. Nadat Sneijder met trainer Lucien Favre had gesproken, een uitstekend sportief plaatje kreeg geschetst en zich liet informeren over de groeimogelijkheden van de club, werden de gesprekken zaterdag opnieuw opgestart.

En het principeakkoord is goed nieuws voor Dick Advocaat. De bondscoach ziet zijn reserve-aanvoerder het liefst binnen Europa blijven spelen. En de sterke Franse competitie krijgt helemaal zijn goedkeuring. Aan het einde van deze maand staat het belangrijke WK-kwalificatietreffen met Frankrijk op het programma.

 

Deel via social media: