Kieft vindt dat Amsterdamse club talenten te makkelijk laat gaan

'Oudere spelers lieten Ajax in de steek'

Deel via social media:

Bronvermelding
Matty van Wijnbergen
Redacteur
Lasse Schöne (zittend) baalt van de Champions League-uitschakeling van Ajax.
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

Wim Kieft vindt niet dat het seizoen van Ajax is mislukt nu de Amsterdammers door de uitschakeling tegen OGC Nice ontbreken in het hoofdtoernooi van de Champions League. Dat geeft de voormalig spits aan in zijn exclusieve column voor Telesport/De Telegraaf.

"Om na de uitschakeling in de voorronde van de Champions League tegen Nice direct te verklaren dat het seizoen is mislukt en Ajax op het verkeerde pad is beland, gaat mij veel te ver. Evenals de domper toe te schrijven aan de jeugdigheid van Ajax", aldus Kieft.

"Het waren juist de ouderen, die Ajax in de steek lieten in de ArenA met Lasse Schöne en de kleurloze backs Joël Veltman en Nick Viergever", vervolgt de 54-jarige Amsterdammer. 

"Ajax staat voor een bepaalde filosofie en dan vind ik het onbegrijpelijk dat er zo gemakkelijk afstand wordt gedaan van talentvollere spelers, die voetballend van toegevoegde waarde zijn zoals Kenny Tete en Jaïro Riedewald. Bij Hakim Ziyech ziet het er allemaal leuk en aardig uit en in een dominant elftal laat hij geniale dingen zien. Maar van zijn spel blijft heel weinig over als je als team niet domineert."

Lees de hele column van Kieft in de Premiumversie van Telesport/De Telegraaf. 

 

 

 

Deel via social media:

Meer over