Ajax blijft zich richten op Zuid-Amerika

Meesterscout heeft tip voor Overmars

Deel via social media:

Bronvermelding
ANP
Redacteur
Marc Overmars haalde eerder dit jaar David Neres op in Brazilië voor een bedrag dat kan oplopen tot 15 miljoen euro.
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

Ajax speurt na de mislukte transfer van Richarlison verder, ook weer in Brazilië. Al staart de clubleiding zich niet blind. 

De Braziliaan zou de vierde Zuid-Amerikaan in de selectie van Ajax zijn geworden. Op dit moment heeft er slechts eentje van dat kwartet een basisplaats: Davinson Sanchez. Maar de Amsterdammers denken alleen al met de Colombiaanse verdediger alle andere Zuid-Amerikaanse investeringen in de toekomst terug te verdienen. 

Bronvermelding
Reuters
Redacteur
Davinson Sanchez in actie tijdens het eerste duel met Nice.

Ajax zal zich in de toekomst ook meer op andere Zuid-Amerikaanse landen richten. Overmars: ,,Als zich kansen in Brazilië voordoen, zullen we daar zeker voor gaan. Hoe vaak is Brazilië wereldkampioen geworden? Vijf keer. Daar komen de beste spelers vandaan en dat weten de clubs ook. Daardoor zijn Braziliaanse talenten ook veel duurder dan in Colombia, waar je een international (Sanchez, red.) voor 5,5 miljoen euro haalt. In Brazilië heb je het bij een veel minder ervaren speler al gauw over 14 miljoen.’’

Bronvermelding
ANP
Redacteur
Piet de Visser

De Visser

Piet de Visser (82) - ze noemen hem de meesterscout van Chelsea-eigenaar Roman Abramovich - heeft een tip voor Overmars. Hij vertelt dat scouten in Zuid-Amerika enorme investeringen vergt. In geld én in tijd. In zijn PSV- en Chelsea-periode heeft hij soms maanden achter één speler aangezeten.

,,De truc is om hem binnen te hengelen, terwijl er andere grote clubs achter hem aan zitten. Je moet de familie leren kennen, de mensen benaderen, heel veel tijd met ze doorbrengen en de speler het gevoel geven dat hij de beste stap gaat maken. Oscar van Chelsea kon destijds voor het dubbele naar Juventus, maar ik had me zo ingeworteld bij de familie en zo op hem ingepraat, dat hij voor Chelsea koos.’’

Lees HIER het gehele artikel over zakendoen in Zuid-Amerika dat dinsdag in TELESPORT staat. 

Deel via social media:

Meer over