Koninklijk paar klapt voor Nouri

Deel via social media:

Bronvermelding
Hollandse Hoogte
Redacteur
Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima klappen voor Abdelhak Nouri.
Auteur
Van onze Telesportredactie
Publicatie datum

Het publiek in De Galgenwaard heeft Abdelhak Nouri en diens familie zondag tijdens het EK vrouwenvoetbal-duel tussen Nederland en Noorwegen op prachtige wijze een hart onder de riem gestoken.

De Oranje-fans klapten in de 34e minuut hun handen stuk voor de Ajacied, bij wie deze week ernstige en blijvende hersenschade werd geconstateerd, nadat hij acht dagen geleden in elkaar zakte tijdens een oefenduel.

Ook Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima waren aanwezig in het stadion en klapten voor de 20-jarige middenvelder.

Nouri heeft bij Ajax rugnummer 34. Het grote talent van De Toekomst had dat nummer gekozen, omdat hij zijn club dolgraag de 34e landstitel zag binnenslepen. Het liefst had hij Ajax natuurlijk zelf naar het kampioenschap geleid, maar die kans is hem door het plotselinge drama dat hem trof abrupt ontnomen. 

Vrijdag verzamelden duizenden Ajax-fans zich bij het ouderlijk huis van Nouri in Geuzenveld om de aangeslagen familie te ondersteunen. Ook de spelers meldden zich.

Nooij 

In de 32e minuut klonk er ook al een oorverdovend applaus. De supporters herdachten op die manier de vorige week op 32-jarige leeftijd overleden Sylvia Nooij. De voormalig international overleefde een epileptische aanval niet.

 

Deel via social media:

Meer over